badhoevedorp

Er wordt autorijles gegeven vanaf 1,5 uur (90 minuten), want dit is het meest effectief. Wanneer de lessen korter duren, is er nauwelijks gelegenheid om de lesonderwerpen goed te oefenen en zal je rijopleiding langer duren.

De rijlessen worden hoofdzakelijk gegeven in het CBR gebied in Amsterdam. Maar ook buiten het CBR gebied, omdat het belangrijk is om overal verkeerssituaties te herkennen en veilig aan het verkeer deel te nemen.

Om deel te nemen aan het auto praktijkexamen, moet je een theorie-certificaat hebben gehaald. Een auto theorie-examen kun je aanvragen bij www.cbr.nl. Als je In Amsterdam of omgeving woont is het handig om in Amsterdam examen te doen, maar je mag in heel Nederland examen doen. Je kan je theorie-examen ook aanvragen via de rijschool. We rekenen wel wat extra administratie kosten bij de rijschool.

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee.

De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. De kans dat je in een keer slaagt voor je rijexamen is groter wanneer je de TTT hebt gedaan.